Muzieknieuws

Rapper D-Rock van 2 Brothers on the 4th Floor onthult jarenlange strijd met parkinson

foto: YouTube Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper D-Rock van 2 Brothers on the 4th Floor onthult jarenlange strijd met parkinson

Afgelopen week maakt rapper D-Rock bekend dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Ruim 15 jaar geleden krijgt hij de diagnose, hij houdt dit al die jaren voor zichzelf: "The show must go on."

René Philips, beter bekend als rapper D-Rock en lid van de eurodancegroep 2 Brothers on the 4th Floor, is te gast bij het televisieprogramma 90’s Dance op NPO3 waar hij het nieuws deelt. Het is voor het eerst in 15 jaar dat de rapper openlijk over zijn diagnose spreekt.

‘Ik ben nog zo jong’

"Toen ik 38 was, werd er parkinson bij mij geconstateerd", vertelt D-Rock. Hij legt aan presentatrice Hila Noorzai uit dat hij aanvankelijk niet kan geloven dat hij ziek is. "Ik wilde er niet aan. Ik heb geen parkinson. Dat kan niet. Ik ben nog zo jong, weet je wel. Ik was 38. Nee man, kan niet, ik geloof het niet. Maar het is wel zo", zegt hij.

De rapper besluit de diagnose niet met het publiek te delen en blijft ondanks de ziekte jarenlang optreden. Over de geheimhouding vertelt hij aan Noorzai: "The show must go on. We moeten gewoon verder. En ik wil niet de reden zijn dat er minder boekingen binnenkomen. Ik ga gewoon lekker door en vertel het niemand."

Medische ondersteuning

Met behulp van een neurostimulator – een medisch implantaat – lukt het D-Rock om op te treden. "Als mijn handen trillen of mijn been, kan ik dat hiermee reguleren", vertelt hij. "Ik ben heel blij dat ik een van de eersten ben die dit heeft gekregen", vult de rapper aan. Op het podium krijgt het duo sinds kort ondersteuning van een extra rapper, M.C. Masta die de rapper te hulp schiet als het even niet lukt.

D-Rock vertelt in het interview dat hij hoopt nog lang te kunnen optreden met 2 Brothers on the 4th Floor. "Ik wil nog heel lang optreden met 2 Brothers, maar ik moet ook realistisch zijn, ik heb toch parkinson." Ondanks de uitdagingen die D-Rock ondervindt door de ziekte, blijft de eurodancegroep veelgevraagd voor evenementen in het binnen- en buitenland. "Ik kan me nu heel goed voelen, maar over 10 minuten heel depressief worden, of mijn lichaam kan heel anders reageren. Maar de toekomst ziet er wel goed uit, denk ik."

Ster advertentie
Ster advertentie